Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Blessures bij sporthervatting na de lockdown? Wij helpen je!

Blessures bij sporthervatting na de lockdown? Wij helpen je!

Terug naar Actueel | Gepubliceerd op:

Blessures zijn niet altijd te voorkomen door de juiste voorbereiding en training. Ben je door je enkel gegaan, heb je een spierblessure of heb je een andere sport gerelateerde blessure? Dan kunnen onze (sport)fysiotherapeuten je begeleiden en adviseren om zo snel mogelijk weer blessurevrij te kunnen sporten.

De lockdown loopt hopelijk meer richting het einde en voor alle sporters is er meer "lucht" en kan er weer (buiten) getraind worden.
Omdat iedereen een tijd heeft stilgestaan vinden wij het als praktijk belangrijk om nog even stil te staan bij het onderwerp sportblessures.
Een sportblessure heeft naast geen of te weinig voorbereiding altijd één of meer onderliggende oorzaken zoals slechte lichamelijke conditie, overgewicht, een verkeerde lichaamshouding, verkeerd schoeisel of een te hoge belasting tijdens een training en/of competitie wedstrijd. Natuurlijk kan een blessure ook acuut ontstaan door een botsing, klap of val. Blessures welke het meest voorkomen zijn de klassieke enkelblessures waarbij de voet naar binnen klapt, in de fysiotherapie noemen wij dit de inversietrauma. Daarnaast spier- of peesblessures. Hierbij kun je denken aan bovenbeen-, hamstring-, lies-, kuit- of achillespeesklachten. Grote blessures zijn met name het scheuren van de voorstekruisband en/of meniscus. Blessures zijn niet altijd te voorkomen door de juiste voorbereiding en training.

Heb je een blessure opgelopen en wil je advies of hulp bij het revalideren zodat je zo snel mogelijk weer kan sporten?
Schroom dan niet en neem contact op met één van onze fysiotherapeuten welke zich richten op sporters.

Bekijk ook

Feestdagen en openingstijden

Feestdagen en openingstijden

Gepubliceerd op: 29-03-2021 15:56
De komende periode zijn er weer allerlei feestdagen. Hier onder de (aangepaste) openingstijden:
 
Samenwerking tussen kinderfysiotherapie en de podoloog van Schutrups Exloo werkt goed!

Samenwerking tussen kinderfysiotherapie en de podoloog van Schutrups Exloo werkt goed!

Gepubliceerd op: 25-03-2021 09:43
Onze kinderfysiotherapeut Matthijs en Podoloog Miranda van Schutrups Exloo werken graag samen. Bent u benieuwd wat de meerwaarde van deze samenwerking is? Matthijs legt het ui…