Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Staking 10-10: Stop de strop!

Staking 10-10: Stop de strop!

Terug naar Actueel | Gepubliceerd op:

 Uw fysiotherapeut wil wel, maar kan niet meer.

Iedere praktijk voor fysiotherapie krijgt tegen het eind van het jaar een contract van de zorgverzekeraars toegestuurd. In theorie zouden vervolgens zorgverzekeraars met onze praktijken moeten onderhandelen over het contract waarin afspraken vastgelegd worden over de prijs, de kwaliteit en de administratieve afhandeling.

Maar in werkelijkheid bepaalt de zorgverzekeraar de volledige inhoud van de contracten. Onderhandelen doen de zorgverzekeraars niet. Het is slikken of stikken. Er is binnen de fysiotherapie veel onvrede over regeldruk en vergoedingen. Een vuist tegen de gang van zaken maken, mag en kan niet. Praktijken mogen zich van de mededingings-autoriteiten niet verenigen om samen te onderhandelen en zijn dus genoodzaakt te tekenen bij het kruisje. Geen contract betekent immers, dat de  patiënt zelf de kosten van een behandeling moet betalen en daarna een deel terug krijgt van de zorgverzekeraar, voor zover deze ervoor verzekerd is.

Praktijken worden via het contract “gedwongen” onder een gemiddeld aantal behandelingen te blijven (een zogenaamde “behandelindex”). Gaat de fysiotherapeut daaroverheen, dan bestaat de kans dat deze een deel terug moet betalen. Dit gemiddelde wordt elk jaar naar beneden bijgesteld, waardoor er in steeds minder behandelingen resultaat behaald zal moeten worden en voor een steeds lager wordend bedrag, zonder dat wij zelf daarop ook maar enige invloed hebben. Dat frustreert. Fysiotherapie wordt daarmee miskend als kwalitatieve vorm van zorgverlening.

Daarom willen wij, als hardwerkende zorg-professionals, toch íets doen om onze noodkreet te laten horen. Op 10 oktober a.s . om 10 over 10 is er in Arnhem een landelijke  manifestatie waarin we aandacht vragen voor  betere voorwaarden en een betere onderhandelingspositie. Voor meer informatie kunt u terecht bij Schrantee, PrengerHoekman of Beweegcentrum Winschoten.

Bekijk ook

Boekstart baby- en peutercafé 23 mei in Vlagtwedde

Boekstart baby- en peutercafé 23 mei in Vlagtwedde

Gepubliceerd op: 09-05-2019 11:27
Het thema deze keer is "Het dragen van je kind".
 
Ouder & Kind Café: Baby Boekstart café op 21 mei 2019

Ouder & Kind Café: Baby Boekstart café op 21 mei 2019

Gepubliceerd op: 06-05-2019 16:24
Wat is een geschikt boek om voor te lezen en wat is een verantwoorde app?