Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Hydro Kids

Lukt het zwemmen niet zo goed?
Dan is Hydro Kids iets voor uw kind!


Wat is Hydro Kids?
Hydro Kids is een individueel programma waarbij therapie wordt gegeven in een klein verwarmd bad. In dit bad worden, in een
veilige omgeving, zwemvaardigheden geoefend onder intensieve begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut.


Voor wie is Hydro Kids?

  1. Voor kinderen, die door een motorische ontwikkelingsachterstand extra aandacht nodig hebben bij het leren zwemmen. Na het traject Hydro Kids kunnen zij doorgaans hun zwemdiploma halen via de reguliere zwemlessen, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes.
  2. Voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die daardoor het reguliere zwemonderwijs niet kunnen volgen of een andere manier van zwemmen moeten aanleren. Ook voor het vertrouwd raken met en ín het water, waarbij de zelfredzaamheid voorop staat. Niet het behalen van een diploma.
  3. Voor kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking, waarvoor hydrotherapie een aanvulling is op de reguliere (kinder)fysiotherapie. Denk hierbij aan spasticiteit, jeugdreuma, etc.

Aangemeld, en dan?

Na aanmelding voor Hydro Kids zult u eerst voor een intakegesprek worden uitgenodigd. We willen graag weten wat uw hulpvraag is. Wat verwacht u als ouder of wat verwacht het kind van de behandeling en wat is het doel? Na de intake voeren wij, indien nodig, een kort onderzoek uit, waarna een afspraak ingepland wordt om in het hydrobad verder onderzoek te doen. Wanneer de (kinder)fysiotherapeut een helder beeld heeft van de hulpvraag en mogelijkheden zal dit met u en uw kind besproken worden. Ook wordt besproken, wat de behandelperiode is en welke doelen haalbaar zijn. De therapie wordt gegeven in het hydrobad van Old Wolde aan de Blijhamsterweg 47 te Winschoten.

Wat zijn de kosten?

Hydro Kids is een vorm van (kinder)fysiotherapie. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden de behandelingen vanuit het basispakket (geheel of gedeeltelijk) vergoed. Een verwijzing van de (huis)arts is nodig. Overleg met de betrokken (kinder)fysiotherapeut hoe dit voor uw kind geregeld is.

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw kind?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 0597 413 236 of via e-mail info@prengerhoekman.nl


Ik wil graag van mijn klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over hydro kids, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Meer informatie?

Vraag hier informatie aan

Waarom PrengerHoekman?

  • Specialist voor iedere klacht
  • 6 vestigingen, dus altijd dichtbij en goed bereikbaar
  • Ook zonder verwijzing huisarts
  • Behandeling ook na 17:00 en op zaterdag (in Winschoten)
  • Afspraken met alle grote verzekeraars
  • Onze cliënten beoordelen onze zorg met een 8,9

Het laatste nieuws

Teken ook de petitie! Houd eerstelijnszorg toegankelijk voor iedereen!

Gepubliceerd op: 24-02-2020 09:49
De eerstelijnszorg wordt steeds beperkter. De eerstelijnszorg omvat alle zorg die direct toegankelijk is voor de patiënt, waaronder ook de fysiotherapie.

Even voorstellen...Kimberly Vos!

Gepubliceerd op: 17-02-2020 09:13
Nadat ik al in december bij PrengerHoekman ben komen te werken, stel ik mij hierbij nog ‘officieel’ voor. Ik ben Kimberly Vos, 24 jaar oud en sinds 2018 fysiothera…

Voordelige zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen in Oldambt en Westerwolde.

Gepubliceerd op: 23-01-2020 11:47
Graag wijzen wij iedereen uit de gemeente Oldambt of Westerwolde, met een laag inkomen, erop dat u op de mogelijkheid heeft om over te stappen naar een voordelige zorgverzeker…

Onze samenwerkingspartners