Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Manuele therapie

Terug naar Actueel | Gepubliceerd op:

Bij PrengerHoekman hebben wij meerdere Fysiotherapeuten die manueel therapeut zijn. Maar wat is nou eigenlijk manuele therapie en wat doet een manueel therapeut? Remon legt het uit:

 

Een manueel therapeut is een specialist in het behandelen van gewrichtsklachten, met in het bijzonder de wervelkolom. Ze hebben diepgaande kennis van anatomie van het lichaam en bewegingsleer, waardoor ze in staat zijn om nauwkeurige diagnoses te stellen en gerichte behandelingen uit te voeren om pijn te verminderen, mobiliteit te verbeteren en functiestoornissen te behandelen.
 
De manueel therapeut evalueert de houding, bewegingspatronen en de functie van gewrichten om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Vervolgens maken ze gebruik van specifieke technieken, zoals mobilisatie en manipulatie van gewrichten, om de klachten te verminderen en beweging te optimaliseren. Daarnaast wordt gestreefd naar zelfredzaamheid van cliënten door adviezen en oefentherapie.
 
Het voordeel van een manueel therapeut is dat ze behandelingen op maat kunnen leveren, rekening houdend met de specifieke behoeften en doelen van elke patiënt. Ze richten zich niet alleen op het verlichten van symptomen, maar streven ook naar het bevorderen van het algehele welzijn van de patiënt. Dit kan uiteindelijk leiden tot een betere kwaliteit van leven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:
• Hoofdpijn en nekpijn
• Schouderklachten
• Lage rugklachten
• Midden rugklachten
• Duizeligheid bij het bewegen van de nek
• Kaakklachten
• Heupklachten
• Klachten van de pols en elleboog
• Klachten van de knie en voetgewrichten
 
Heb je één van bovenstaande klachten, of wil je kijken wat een manueel therapeut voor jou kan betekenen en neem contact met ons op via info@prengerhoekman.nl of bel ons 0597 413236

Bekijk ook

Informatiedag / Pink walk: oktober = borstkanker maand

Informatiedag / Pink walk: oktober = borstkanker maand

Gepubliceerd op: 21-09-2023 14:11
PrengerHoekman komt in actie voor Pink Ribbon ofwel de oedeemtherapeuten komen in actie. Na een succesvolle editie vorig jaar, organiseren de oedeemtherapeuten ook dit jaar de…
 
Gezocht Trainer/beweegagoog

Gezocht Trainer/beweegagoog

Gepubliceerd op: 20-07-2023 10:52