Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar: ļ‚˜ 0597 413236

GLI

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Wat is een GLI?

Een GLI is een aanpak naar een gezonde leefstijl die zich richt op een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Het doel is om volwassenen met obesitas of overgewicht en andere risicofactoren te begeleiden naar een duurzaam gezondere leefstijl. Het programma duurt twee jaar en bestaat uit een behandelfase gevolgd door een onderhoudsfase, die voornamelijk focust op terugvalpreventie. De overheid wil hiermee de gezondheidseffecten en maatschappelijke consequenties van overgewicht beperken. (Ernstig) overgewicht hangt namelijk samen met veel andere aandoeningen, zoals diabetes type 2, hart- en vaataandoeningen, diverse soorten kanker, maar ook met bijvoorbeeld onvruchtbaarheid en artrose.

 

Wie komt in aanmerking voor de GLI?

Iemand kan deelnemen aan de GLI als er sprake is van een matig verhoogd gewicht gerelateerd gezondheidsrisico (GGR) volgens de criteria NHG standaard obesitas en de zorgstandaard Obesitas. Daarmee komen de volgende mensen in aanmerking voor deelname aan een GLI :

- Volwassenen met overgewicht (BMI >= 25 kg/m2 ) en een extra risicofactor (risicofactoren voor hart- en vaatziekten, diabetes type 2, aanwezigheid slaapapneu of artrose)

- Volwassenen met obesitas (BMI >= 30 kg/m2)

 

Wat is Leefstijl Interventie?

Leefstijlinterventie richt zich op het aanleren en behouden van een gezonde leefstijl. De interventie omvat advies over en begeleiding bij het verwerven van gezonde voedings- en eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden (bijvoorbeeld stress en te weinig slaap).

 

Wat heb ik aan een leefstijlprogramma?

Je kijkt samen met de leefstijlcoach welke veranderingen in jouw leefstijl een groot effect kunnen hebben. Denk daarbij aan veranderingen in structuur, voeding, bewegen, slaap, inspanning en ontspanning. De leefstijlcoach zoekt samen met jou naar wat je wilt en kunt. Door samen te kijken naar wat haalbaar is, kunt je makkelijker jouw gedrag veranderen. Door aandacht te hebben voor alle onderdelen van jouw leefstijl heeft dit meer effect dan alleen te focussen op gewicht of bewegen. Samen met de leefstijlcoach stel je doelen waaruit acties volgen die bij jou passen, die haalbaar zijn en uitvoerbaar in je eigen tempo.

Er zijn individuele coaching momenten, maar in een groep leer je op welke manier je veranderingen kunt inzetten en kun je horen hoe anderen dit ervaren en aanpakken. Je kunt zo handige tips krijgen van mensen uit de groep. Je maakt kennis met de mogelijkheden om actief te bewegen in je eigen buurt op jouw niveau.

 

De sportclub wordt niet vergoed

De GLI motiveert tot regelmatig bewegen buiten de GLI om. Voor het daadwerkelijk bewegen moet je zelf initiatief nemen en zoveel mogelijk aansluiten bij de mogelijkheden in de eigen omgeving. We helpen je hierbij de weg te vinden naar deze mogelijkheden. Een fitness-abonnement, de sportclub of sportkleding maken geen deel uit van de vergoeding voor de GLI uit het basispakket. De Rijksoverheid vergoedt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) sinds 1 januari 2019 vanuit de basiszorgverzekering. PrengerHoekman biedt het GLI-Programma BeweegKuur aan.

  

Hoe kan ik mij aanmelden?

Informeer bij PrengerHoekman of bij de huisarts naar de mogelijkheden voor deelname aan de GLI.

Via de huisarts kunt u om een verwijzing vragen.

U kunt contact met ons opnemen, zodat u kan worden ingepland voor een intakegesprek met de leefstijlcoach. Dit gesprek is het begin van het 2 jarig GLI programma.

Voor vragen en contact kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0597-413 236 of via de mail: info@prengerhoekman.nl


Ik wil graag van mijn klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over gli, neem dan contact met ons op.

ļ€Œ Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Meer informatie?

Vraag hier informatie aan

Waarom PrengerHoekman?

  • Specialist voor iedere klacht
  • 7 vestigingen, dus altijd dichtbij en goed bereikbaar
  • Ook zonder verwijzing huisarts
  • Behandeling ook na 17:00
  • Afspraken met alle grote verzekeraars
  • Onze cliënten beoordelen onze zorg met een 9,2

Het laatste nieuws

Informatiedag / Pink walk: oktober = borstkanker maand

Gepubliceerd op: 21-09-2023 14:11
PrengerHoekman komt in actie voor Pink Ribbon ofwel de oedeemtherapeuten komen in actie. Na een succesvolle editie vorig jaar, organiseren de oedeemtherapeuten ook dit jaar de…

Gezocht Trainer/beweegagoog

Gepubliceerd op: 20-07-2023 10:52
 

Onzekerheid over vergoeding COVID herstel per 1 augustus 2023

Gepubliceerd op: 13-07-2023 09:08
De huidige regeling voor de vergoeding van het COVID herstelprogramma eindigt in principe per 1 aug 2023. Het is voor ons nog niet duidelijk welke consequenties dit heeft voor…

Onze samenwerkingspartners